אודות היישוב ברוכין

היישוב הוקם באייר תשנ"ט (1999) בידי גרעין של תלמידי ישיבת "ארץ הצבי" שביישוב פדואל הסמוך, ובמוצאי שמחת תורה עלו 6 משפחות ראשונות ליישב את המקום. הישוב הוגדר במשך מספר שנים כמאחז בלתי חוקי ובשנת תשע"ב (2012) הכירה ממשלת ישראל בברוכין כיישוב עצמאי.

כיום גרות בברוכין כ300 משפחות, חלקן בקרוואנים וחלקן במבני קבע.

ברוכין, השייך מוניציפלית למועצה אזורית שומרון, ממוקם על כביש חוצה שומרון בין ראש העין לאריאל, כחלק מקבוצת יישובים הנקראת יישובי "גוש מערבא", הכוללת את היישובים הסמוכים – פדואל, עלי זהב, לשם וברוכין. ביחד, גוש ההתיישבות מונה מעל 1000 משפחות.

הישוב ברוכין משלב חיי תורה, קהילה וחסד.

רב הישוב - הרב מאיר הילביץ

ביישוב מגוון גדול של שיעורי תורה כגון: דף היומי, מסכת ברכות וכן שיעורים בנושאים שונים (חסידות, תורת הרב קוק וכו׳ ) – לאורך כל ימות השבוע ובשבת. כמו כן בישוב ישנו תלמוד תורה לילדים אחה"צ, מקווה טהרה ובית כנסת.

ביישוב ישנם חיי קהילה ותרבות עשירים , עם מגוון אירועים גדול סביב לוח השנה. (אירועי תרבות/ אירועי נוער/ חגים וימים מיוחדים, אירועי קיץ וכדו׳) כמו כן ישנו סניף של תנועת הנוער בני עקיבא ובית נוער על מנת ליצור חיי קהילה וגיבוש גם בקרב הילדים והנוער.

בנוסף, ישנם מספר פרוייקטים חברתיים אשר התושבים יחד עם היישוב מקדמים על בסיס התנדבותי - בישול ארוחות למשפחות נזקוקות, איסוף סלי מזון, 'מצפה אחים' פינה חמה לטובת החילים המשרתים בגזרתנו ועוד.

ביישוב קיימים מעונות, משפחתונים, גני ילדים, ישיבה תיכונית ישיבה קדם צבאית.

השם ברוכין מנציח את זכרו של הרב ברוך שלום הלוי אשלג, בנו של בעל הסולם.

מפת ברוכין

יום העצמאות ברוכין 2020